Kitekintünk - 18 Kerületi Új Hírek

Kereső
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Kitekintünk

"Őrvidék nem Ausztria!" - Patrubány Miklós beszéde Sopronban,
2018. október 14-én
"Die Wart (heute Burgerland genannt) ist nicht Österreich!' -
Die Rede von Miklós Patrubány in Sopron/Ödenburg
am 14. Oktober 2018

............................................................. folytatás/Forsetzung

SZENT KORONA - SZENT KORONA TAN
Előadás sorozat indult: "Napfordulóig" és Fenti címen 2018. szeptember 21-én a belvárosban, az V. kerületben a Kossuth Lajos u. 17-ben a Polgári Mulató Living Room-ban. Dr. Varga Tibor előadására  és a VÁLASZÚT ZENEKAR koncertjérekerült sor.

.................................................................................... folytatás

Az Országos Táncsics Művészkör újabb rendezvényére
került sor Kispesten a Halásztanya Étterem különtermében 2018. szeptember 10-én délután 16 órai kezdettel. Most Dezső Ilona Anna festőművész kiállításának megnyitóján vehetett részt az érdeklődő publikum. A kiállítást Pintér Sándor író, költő nyitotta meg.

...................................................................................... folytatás

Naplemente a Hortobágyon
Hortobágy, 2018. szeptember 10. Lovat mintázó "szélkakas" a naplementében Hortobágyon, a Kungyörgy-telep egykori víztornyának tetején 2018. szeptember 10-én.

................................................................................ folytatás

Az Országos Táncsics Művészkör
2018. augusztus 13-án rendezte meg soron következő összejövetelét a kispesti Halásztanya Étterem különtermében. Az Országos Táncsics Művészkör 2006. decemberében alakult az akkori Bélyeggyűjtők Országos Székházában, ahol az első helyet kapták rendezvényeiknek.
................................................... folytatás

Békés megyében Endrődön jártunk
2018. május 11-től 13-ig a felejthetetlen úton... lgalábbis a Meghívó szerint 11-től 13-ig, de az utazás május 10-én vette kezdetét vonattal: Ferihegyről - Gyomára (mert Endrődnek ma sincs még vasútmegállója), majd Gyomáról mindjárt, szinte azonnal autóbusszal Endrődre.
.................................................................................................................................. folytatás

Felejthetetlen, szomorú látogatás Veszprémben
A trianoni békediktátum nemzetközi döntőbíróság általi eltörlésére a Magyarok Világszövetsége alírás gyűjtését kezdeményezte. Veszprémben, a veszprémi tárgyalópartner az aláírások gyűjtését támogatók szempontjából fontos tényezőnek tűnt.
..................................................................................... folytatás

Felavatták Mindszenty József szobrát a Józsefvárosban
Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg november 6-án Mindszenty József bíboros szobrát, melyet a józsefvárosi, a hercegprímásról elnevezett téren (József utca-Tolnai Lajos utca) állítottak fel.
...................................................................................... folytatás

A 2017-es Móri Bornapok koronája
Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy és Holló László díjas - Budapest XVIII. kerületben is jól ismert - festőművészt erős szálak fűzik a borrendekhez. A Brindisi Szent Lőrinc Borrend tagja és 5 borrendnek és a móri Borbarát Hölgyeknek tiszteletbeli tagja. Nagyon szép alkotást hoztak létre a móri Borbarát Hölgyek, az ötlet is tőlük származik. ............................................................ folytatás

Az Endrődiek Baráti Köre éves közgyűlését tartotta,
mégpediglen vezetőségválasztó közgyűlését 2017. március 25-én hagyományainak megfelelően Budapesten az Alma Mater Étteremben. ...................................................................... folytatás

Habsburg György a MÚOSZ-ban
Május 9-én a Kül- és Biztonságpolitikai Szakosztály és elnöke, Trom András vendége volt az illusztris osztrák és magyar újságíró, közéleti személyiség, utazó nagykövet. Habsburg Györggyel B. Mezei Éva és Domány András beszélgetett, de lehetősége nyílt a hallgatóságnak is kérdéseiket feltenni.
................................................................................................................................... folytatás

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz